Најдобрите бесплатни алатки на Google за да го зголемите вашиот блог на WordPress

Дали ги барате најдобрите бесплатни алатки на Google за да го зголемите вашиот блог на WordPress?

Google нуди широк спектар на бесплатни алатки за да им помогне на блогерите и сопствениците на веб -страници да ја подобрат својата оптимизација, да добијат поголем сообраќај, да бидат попродуктивни и многу повеќе. Во оваа статија, ги истакнуваме најдобрите бесплатни алатки на Google што секој блогер на WordPress треба да ги користи.

19+ Free Google tools every WordPress blogger should use

1. Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics е најсеопфатната алатка за анализа за блогови и веб -страници на WordPress. Тоа ви кажува како вашите посетители ја пронашле вашата веб -страница, кои уреди ги користеле, кои страници ги гледале и како тие комуницирале со вашата веб-страница.

Овие информации ви помагаат подобро да ја разберете вашата публика, за да можете да планирате и извршите ефективна стратегија за содржина. Ќе можете да видите и кои теми и страници го претвораат најдоброто, и стабилно ја подобруваат вашата веб-страница со текот на времето. Најлесен начин да додадете Google Analytics на WordPress е да користите MonsterInsights.

Тоа е најдоброто аналитичко решение за WordPress што го користат над 3 милиони веб -страници.

Ви овозможува да ги видите вашите статистики на Google Analytics директно во вашата табла со WordPress.

MonsterInsights stats dashboard

2. Google Search Console

Google Search Console

Конзолата за пребарување на Google е збир на алатки што им помага на сопствениците на веб -страници да го следат и одржуваат нивното присуство и рангирање на пребарувачите. Тоа ви помага да видите кои клучни зборови луѓето ги користат за да ја пронајдат вашата страница, да ве известат за грешки на страницата што го спречуваат вашето рангирање и многу повеќе.

Плус, можете да поднесете XML-мапа на сајтот преку Google Search Console за да им помогнете на пребарувачите подобро да ја пребаруваат вашата веб-страница.

Најлесен начин да додадете конзола за пребарување на Google на WordPress е со користење на додатокот се во едно оптимизација (All in One SEO). Тоа е најдобриот приклучок за оптимизација за WordPress што го користат повеќе од 2 милиони веб-страници.

3. Google Programmable Search

Google Programmable Search

Стандардната карактеристика за пребарување на WordPress е прилично ограничена и не е многу добра за наоѓање соодветна содржина. Како што расте вашата веб-страница, ќе барате начин да им помогнете на вашите посетители да го најдат она што го бараат.

Програмабилното пребарување на Google ви дава лесен начин да додадете сопствено пребарување на вашата веб -страница на WordPress. Имате целосна контрола врз содржината што ќе ја бара, и можете да ја дизајнирате функцијата за пребарување за целосно да се вклопи во вашата веб -страница.

4. Google Tag Manager

Google Tag Manager

Управувачот со ознаки на Google ви овозможува лесно додавање и управување со фрагменти од код, или „ознаки“, на вашата веб -страница. Ознаките најчесто се користат од аналитички и маркетинг алатки за да додадат следење или други карактеристики на вашата страница.

Додавањето ознаки на вашата веб -страница на WordPress обично бара сопствен код. Овие приспособени фрагменти од кодот вчитуваат надворешна скрипта и тешко е да се управуваат со сите. Управувачот со ознаки на Google го решава овој проблем со тоа што ви овозможува да управувате со сите надворешни кодови од една табла.

Треба само да додадете еден фрагмент на Google Tag Manager на вашата страница, а потоа можете да управувате со останатите од една табла.

5. PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights

Имањето веб -страница за брзо вчитување е еден од најважните делови за обезбедување добро корисничко искуство и солидна оптимизација за WordPress.

Google PageSpeed Insights е алатка за следење на перформансите на веб -страница. Тоа ви кажува како функционира вашата веб -страница и на десктоп и на мобилни уреди. Резултатите се поделени во различни делови, за да можете да видите што го спречува вашиот сајт.

Исто така, постојат ресурси и најдобри практики за да ви помогнат да ги поправите сите проблеми што можеби ги имате.

PageSpeed Insights results

За повеќе детали за извршување тест за брзина на веб -страница, погледнете го нашиот водич како правилно да извршите тест за брзина на веб -страница. Ако откривте дека вашата веб -страница има проблеми со перформансите и брзината, тогаш можете да направите многу за да го подобрите ова.

Прво, препорачуваме да користите хостинг на WordPress со високи перформанси, како Bluehost или SiteGround.

Следно, можете да користите додаток за кеширање на WordPress како WP Rocket. Приклучоците за кеширање го намалуваат оптоварувањето на вашиот сервер и го забрзуваат вашиот сајт на WordPress.

6. Google Mobile-Friendly Test Tool

Google Mobile Friendly Test

За многу веб -страници на WordPress, голем обем на сообраќај може да дојде од мобилни уреди. Ако вашата веб -страница не е оптимизирана за мобилни телефони, тогаш ќе создадете лошо корисничко искуство и може да изгубите од рангирањето на пребарувачите.

Алатката за тестирање на Google за мобилни телефони ќе ви каже колку добро вашата веб-страница е оптимизирана за мобилната мрежа. Willе ви даде детален преглед на какви било проблеми и што можете да направите за да ги поправите.

Најлесен начин да се осигурате дека вашата веб -страница е оптимизирана за мобилната веб -страница е со користење на одговорна тема на WordPress. Овие теми автоматски ќе се прилагодат на големината на екранот на вашиот посетител, така што ќе изгледаат совршено на мобилните уреди.

7. Google Ads Keyword Planner

Google Ads Keyword Tool

Планерот за клучни зборови на Google Ads ви дава увид во она што луѓето го бараат во пребарувањето на Google. Ги вади податоците од резултатите од пребарувањето на Google и платените огласувачи.

Користејќи ја оваа алатка, можете да генерирате листа на клучни зборови поврзани со вашиот блог и да видите кои клучни зборови добиваат најмногу пребарувања месечно. Податоците не даваат точни бројки, но даваат општи проценки.

Google Ads Keyword Tool results

Оваа алатка исто така може да ви помогне да генерирате нови идеи за објавите на вашиот блог, да ја испланирате стратегијата за содржина и да водите сопствени рекламни кампањи за плаќање по клик (PPC) користејќи ги Google Ads.

8. Think with Google Research

Think with Google

Размислете со Google Research е една од најдобрите алатки за истражување на пазарот. Оваа збирка алатки ќе ви помогне да го разберете вашиот пазар, да забележите нови трендови и да ја зголемите вашата веб -страница или онлајн продавница.

Податоците и увидите што можете да ги добиете во зависност од тоа кои алатки ги користите. На пример, алатката Market Insights може да ви помогне да пронајдете нови регионални или глобални пазари за проширување.

Think with Google market insights

Постои уште една алатка што покажува категории на мало кои растат во популарност, заедно со соодветните термини за пребарување. Ова ви кажува дали нишата во која се наоѓате, му расте популарноста.

Think with Google rising retail categories

За оние кои имаат канал на YouTube или уредуваат видеа, можете да ја користите алатката за пронаоѓање публика за да откриете нова публика на YouTube.

9. Google My Business

Google My Business

Google My Business е алатка која ви овозможува да ги додавате информациите за вашата локална деловна активност на Google, за да може да ги прикаже вашите деловни информации во резултатите од пребарувањето.

Ако водите локален бизнис или давате услуги на локално подрачје, тогаш Google My Business е нешто што не можете да го пропуштите. Прикажувањето на вашите деловни информации во резултатите од пребарувањето на Google ќе ја зголеми видливоста на пребарувањето на вашиот бренд и ќе ви донесе нови клиенти и потенцијални клиенти.

Можете да го комбинирате ова со функциите за локална оптимизација од AIOSEO за дополнително да ги подобрите вашите огласи за локални бизниси во Google.

10. Google Optimize

Google Optimize

Google Optimize е алатка која им помага на сопствениците на веб -страници да ги оптимизираат своите веб -страници со извршување на A/B сплит тестови. Ова овозможува да споредите две различни верзии на страница за да видите кои се конвертираат подобро.

На пример, можете да извршите сплит тест на две различни продажни страници за да видите која од нив води кон повеќе клиенти. Со разделување на тестирање, можете постепено да ги оптимизирате страниците на вашата страница, за да добиете највисоки можни конверзии. Можете да креирате тест за разделување едноставно со градител за влечење и пуштање. Google автоматски ќе ги прикаже варијациите на вашите посетители по случаен избор и ќе собира податоци.

11. Google Adsense

Google AdSense

Google Adsense им овозможува на блогерите и сопствениците на веб -страници лесно да ги монетизираат своите веб -страници со реклами за прикажување.

Adsense е една од најдолговечните програми за рекламирање на екранот. Откако ќе бидете одобрени за програмата, можете да ги додадете рекламите за прикажување на вашата страница и да започнете да заработувате. За лесно управување и прикажување на вашите реклами, препорачуваме да користите додаток за управување со реклами на WordPress.

Можете исто така да ги комбинирате приходите од Google Adsense со други активности што генерираат приход, како што е маркетингот за продажба и продажба на онлајн курсеви.

12. Google Docs, Sheets, Slides, Forms, Calendar, & Gmail

Google Docs, Sheets, Slides, Forms

Во однос на алатките за продуктивност што ќе ви помогнат да создадете подобра содржина, Google ве покрива. Ќе најдете широк спектар на алатки за мобилни и десктоп, вклучувајќи ги и Google Docs, Sheets, Forms, Calendar, Gmail и повеќе.

Главната предност на користењето на апликациите за продуктивност на Google се лесните карактеристики за споделување, со целосна контрола на приватноста, неограничени ревизии, внатрешни коментари и соработка во реално време, и сето тоа без потреба да го притиснете копчето за зачувување.

Плус, постојат сите видови иновативни начини за интегрирање на овие алатки со WordPress. На пример, можете да поврзете формулари на WordPress со „Табели на Google“, да интегрирате „Календар на Google“ со WordPress и многу повеќе.

13. Google Drive

Google Drive

Google Drive е алатка за складирање облак што можете да ја користите за складирање на сите ваши Документи на Google, датотеки на Google Sheets и многу повеќе. Бесплатната верзија споделува 15 GB простор за складирање на сметките на Drive, Gmail и Google Photos.

Можете да го користите бесплатниот простор за облак за складирање за да ја зачувате саканата датотека и да ги синхронизирате на други уреди со сметка на Google. Ако барате место за безбедно чување на вашите резервни копии на WordPress, тогаш ова може да биде идеална опција.

14. Google Maps

Google Maps

„Карти на Google“ ви дава одличен начин да вметнете интерактивни мапи во вашата веб -страница на WordPress. Додавањето карта на вашата веб -страница може да им покаже на вашите посетители каде сте физички лоцирани. Ова е карактеристика што мора да ја имаат локалните бизниси како ресторани и кафулиња.

Ако сте блогер за патувања, тогаш исто така можете да ги користите „Карти на Google“ со создавање и вградување интерактивна карта на сите места на кои сте биле.

15. Google Alerts

 

Google Alerts

Google Alerts веднаш ќе ве извести во секое време кога вашиот бренд или име ќе се споменат на интернет.

Потребни се само неколку секунди за да креирате Google Alert за името на вашата марка или клучни зборови, така што ќе добивате известувања по е -пошта кога ќе бидете споменати на Интернет.

Тоа е важна алатка што треба да се користи за градење силна слика на брендот. Плус, овие предупредувања можат да помогнат да ве известат за можностите за заостанување на врската и потенцијалните деловни партнерства.

16. Google Trends

Google Trends

Google Trends ви дава поглед одблизу на она што е во тренд во светот на пребарувањето. Можете да пребарувате низ најновите курирани податоци или да пребарувате клучни зборови поврзани со вашата ниша.

Оваа алатка може да биде корисна покрај другите алатки за истражување, како што е планер за клучни зборови на Google Ads.

Кога внесувате клучен збор, ќе можете да видите дали неговата популарност е во тренд нагоре или надолу. Можете да ги користите овие сознанија за да одлучите за нови ниши, за да навлезете во нови теми за написи.

17. Google Fonts

Google Fonts

Типографијата и изборот на фонтови играат многу важна улога во дизајнот и употребливоста на вашата веб -страница. Фонтови на Google е одлично место за барање бесплатни фонтови што можете да ги користите на вашата веб -страница.

Можете да ги преземете и користите овие фонтови директно од Google, или да ги вметнете во вашата веб -страница и да ги сервирате од серверите на Google.

18. Google Hangouts

Google Hangouts

Google Hangouts е бесплатна конференциска разговор и алатка за видео состаноци од Google. Тој нуди безбедни пораки, телефон и видео конференции за тимови и бизниси.

Ова е совршено за помалите тимови кои сакаат да водат брзи разговори и лесно да споделуваат Документи на Google за време на повикот. Корисниците можат да се придружат на видео состаноци со број за бирање или врска за состанок.

19. YouTube

YouTube

YouTube не е само услуга за видео хостинг, туку е и втор најпопуларен пребарувач на интернет. Милиони корисници постојано бараат видео содржини на YouTube. Додавањето видеа во содржината на вашиот блог може да ви помогне да добиете поголем ангажман, но ви препорачуваме никогаш да не испраќате видеа на WordPress.

Наместо тоа, препорачуваме да ги хостирате на YouTube. Имаме сопствен WPBeginner канал на YouTube каде што сме домаќини на сите видеа што ги вметнуваме на нашиот блог.

Бесплатни бонус Алатки на Google

Има многу повеќе алатки на Google кои се бесплатни и можат да бидат неизмерно корисни со вашиот блог на WordPress.

Некои од нив се:

Фотографии на Гугл                                                                                                  Гугл Чува                                                                                                                      Гугл преведувач                                                                                                          Гугл Вести

Google често лансира нови алатки и услуги и многу од нив се достапни бесплатно или по многу конкурентна цена. Се надеваме дека овој напис ви помогна да пронајдете нови бесплатни алатки на Google што треба да ги користат секој блогер на WordPress.

Како да започнете сопствен блог

Размислувате да започнете сопствен блог?

Совршено.

Затоа што тоа значи дека веќе знаете како го смени животот на стотици и илјадници блогери и креатори на содржини низ целиот свет. Всушност, денес има блогери кои заработуваат повеќе од 100.000$ УСД месечно преку своите блогови. И покрај заработувањето на таква незамислива сума пари, тие исто така можат да работат од дома, да патуваат додека работат, да постават свој флексибилен распоред за работа и да добиваат повеќе од нивниот живот секој ден.

Премногу добро за да биде вистина?

Не, навистина.

Bие ќе бидете изненадени колку е лесно и без напор да создадете сопствен блог за само неколку $ €/денари од вашите пари. Во неколку едноставни чекори, секој може да започне свој блог за правење пари и да ги врати малкуте  пари што ги вложил во хостирање на блогови за кратко време. Нема сомнение дека плаќањето за хостирање на блогови во почетната фаза е многу корисно и вреди за секој денар. Ако сакате да поставите ваш сопствен блог за WordPress за малку трошоци и максимални придобивки, изборот на Bluehost за вашите потреби за хостирање е многу ефикасен.

Јас сум само еден од неколкуте други блогери, кои го испробаа и тестираа својот хостинг сервис, и тоа силно им го препорачав и на другите. Bluehost има докажано искуство како една од врвните компании за веб-хостинг и продолжува да биде така и во 2018 година. Покрај тоа, го препорачува самиот WordPress, што зборува многу за неговата сигурност и популарност.

И, ако се регистрирате во Bluehost користејќи ја нашата врска, можете да започнете сопствен блог со најниска можна цена од 3,95$ УСД месечно. Сега, почекајте – зарем нема други опции за започнување блог за малку поевтино? Можеби веќе размислувате за Blogspot / Blogger како алтернатива. Но, само да ве спречиме токму таму. Честопати е лоша идеја да се обратите до Blogger ако некогаш сакате навистина да заработите пари преку вашиот блог.

Повеќето компании и огласувачи се свртуваат од овие веб-страници и не ги сметаат за професионални како за блоговите на WordPress за кои се самостојно хостирани. Детално разговарав за тоа каква платформа (Блогер или WordPress) е вистинската за вас во друг пост. Секогаш можете да го проверите тоа, ако сакате да дознаете повеќе. Но, да резимираме, ако навистина сакате да го претворите вашиот блог во бизнис за заработка пари или кариера во хонорарни активности, мора да добиете само-хостиран блог на WordPress и да платите за вашиот хостинг преку испробани и тестирани услуги како што е Bluehost. Покрај тоа што се неверојатно ефтини, тие ви даваат и БЕСПЛАТЕН домен и секогаш можете да пуштате свои реклами, придружни врски или директно рекламирање преку блогот што работи на Bluehost. Некои други придобивки од изборот на Bluehost за вашиот блог WordPress се наведени подолу: Bluehost го прави создавањето блог на WordPress супер лесно.

Само следете ја оваа статија и добро е да одите! Bluehost нуди и техничка поддршка. Bluehost ви овозможува да заштедите повеќе пари и, на тој начин, да заработите повеќе пари. Тие се ефтини. Можете да започнете блог со прифатлива цена од само 3,95$ УСД месечно, ако се регистрирате користејќи ја нашата врска. Bluehost ви дава БЕСПЛАТЕН домен на блогот. Можете да го заработите вашиот блог. Да се ​​биде само-домаќин на Bluehost наместо Blogspot, прави да изгледате професионално за другите страни без разлика дали е вашата публика, читатели, компании или клиенти. Побрзајте, потоа – кликнете овде за да започнете блог на WordPress и следете ги едноставните чекори дадени подолу за да креирате сопствен блог на WordPress без никаква кавга.

 

Како да започнете WordPress блог на Bluehost 

 

2. Купете хостинг за вашиот блог. Полесно е отколку што мислите да поставите блог на WordPress на Bluehost. Но, прво, да разбереме неколку трошоци што следуваат со блогирање: Изборот на „Основен“ план е најевтиниот начин за отворање блог. Ова би бил одличен план за избор доколку сè уште не сте сигурни во блогирањето. И… бидејќи сè уште добивате БЕСПЛАТЕН домен по оваа цена користејќи ја нашата врска, ова е дефинитивно многу.

Дополнително, го добивате и името на доменот БЕСПЛАТНО и заштедувате повеќе пари ако купите план од 24 месеци или 36 месеци. Искрено, планот „Основен“ ви е повеќе од доволен во моментов. Затоа, само игнорирајте да ги надминувате поскапите планови Плус и Бизнис Про. Ако некогаш се чувствувате како да ви се потребни овие планови, секогаш можете лесно да ги надградите овие планови со плаќање на дополнителна цена – зошто да платите дополнителни пари токму сега на почетокот? Плаќањето мала сума пари за Заштита на приватност на доменот е исто така добра идеја.

Удобно можете да ги отстраните сите други дополнителни предмети што ги продава Bluehost, затоа проверете ги сите додатоци што може да бидат наведени во вашиот план. Ако се регистрирате користејќи ја нашата врска, можете да го добиете вашиот домен БЕСПЛАТНО ако купите план од 12 месеци или подолг. Запомнете: препорачливо е да купите план за хостирање најмалку 12 месеци, ако не сакате да платите повеќе пари. Не само што плаќањето на трошоците секој месец е повеќе излишен и неефикасен процес, тоа е исто така скапо и нема повеќе придобивки. Пријавувањето на 12 месеци или повеќе ви овозможува да добиете БЕСПЛАТНО име на домен, да ги намалите вкупните трошоци на долг рок и да заштедите проблеми со обновување на вашата веб-страница по завршувањето на секој месец.

Само помислете на ова: што ако заборавите да го обновите хостингот? Или, можеби вашата картичка истекува точно во погрешно време? Дали навистина би ризикувале да изгубите вреден сообраќај и посетители на вашата страница поради овие мали икања? Едноставно е поефикасно и заштедува повеќе да плаќате повеќе години одеднаш.

Ако навистина сакате да ја извлечете најдобрата вредност од потрошените пари, запомнете дека купувањето 36-месечен план е најдобро. Сега кога имате јасно разбирање за различните трошоци, можете едноставно да ги следите овие едноставни чекори за да купите хостинг за вашиот блог: Одете на Bluehost и кликнете на копчето „Започнете сега“ Кликнете на планот што најдобро ви одговара и ви користи Внесете го постојното име на домен или регистрирајте се за ново име на домен Внесете ги вашите лични податоци заедно со информациите за плаќањето Сега ќе биде побарано да внесете лозинка, која е клучна информација и треба да се чува високо обезбедена 3. Поврзете го вашиот домен и вашиот хостинг Ако го купивте вашиот домен директно преку Bluehost, можете да го прескокнете овој дел и да преминете на чекор бр. 4

Ако го купивте вашиот домен од други провајдери, време е да го поврзете вашиот домен со вашата сметка за хостирање. Давателите на домени како GoDaddy имаат јасен сет на инструкции за тоа како можете да поставите сервери за имиња за имињата на вашите домени. Можете да ги поминете овие упатства или да ги следите овие едноставни чекори:

Како да ги измените вашите сервери за имиња на DNS кога користите GoDaddy за вашиот домен и Bluehost за вашиот хостинг:

Влезете во Менаџерот за сметки GoDaddy.com

  • Одете во опаѓачкото мени за имиња на домени или управувајте со списокот со вашата сметка и изберете Управување со домени
  • Користете ги полињата за избор за да го изберете името на доменот што сакате да го измените и кликнете Постави сервери за име
  • Пронајдете ги серверите за име на десната страна од вашата страница и во просторот предвиден под, внесете ги ажурираните информации за серверот за името и потоа кликнете Зачувај промени на дното – ќе ги најдете вашите записи во овој формат: ns1.bluehost.com; ns2.bluehost.com

4. Инсталирајте WordPress на Bluehost Сега доаѓа делот каде што всушност започнувате блог на WordPress на Bluehost. Bluehost всушност го олеснува создавањето блог на WordPress – и тоа БЕСПЛАТНО! Откако ќе завршите со креирање на вашата лозинка, Bluehost ви дава лесен водич за тоа како да започнете блог. Прво, од вас ќе се побара да изберете тема за вашиот блог. Изберете го оној што навистина ви се допаѓа или оној кој најдобро одговара на вашите потреби за блогирање. Запомнете, секогаш можете да ја менувате вашата тема подоцна, за сега да можете да го прескокнете овој чекор. Или, одвојте време и истражете ги некои од најубавите теми на WordPress. Секогаш можете да користите една од широката колекција на убави теми од нашите теми за цут. Или, исто така, би препорачал да ги испробате темите на Genesis и Rara. Сите од нив се лесни за употреба и лесно се прилагодуваат, затоа слободно разгледајте ги овие неколку зачудувачки WordPres колекции на теми.

Сега кликнете „Почеток на градење“ Кликнете на „Бизнис“ или „Лично“ на следниот екран или едноставно кликнете „Не ми треба помош“.

Честитки, Вашиот блог за WordPress сега е подготвен!

Сега можете да продолжите со забавниот дел од изборот на одличен дизајн и висококвалитетна содржина за вашиот сопствен блог WordPress. Важни совети за тоа како да се движите низ WordPress Completе добиете е-пошта по завршувањето на горенаведените чекори. Е-поштата ќе ги содржи деталите за најавување (URL-адреса за најавување на WordPress, корисничко име и лозинка). Користете ги деталите за да се најавите на вашата сметка во WordPress и да ја одржувате е-поштата безбедна за идна цел. За да креирате нови објави, најавете се и кликнете на копчето „Posts“ што го гледате од левата страна на екранот. За да додадете страница, само кликнете на „Страница“. За да додадете слика, кликнете на „Медиуми“ од левата страна За да додадете ставки во страничната лента или подножјето, одете во „Изглед“ и потоа „Додатоци“.

Барате начин да испратите билтени или е-пошта до вашите читатели?

Пробајте ја Drip, што е една од најпознатите препорачани.

Дали сакате неверојатен дизајн и визуелно привлечен изглед за вашиот блог? Само одете на „Изглед“ од левата страна на екранот и кликнете на „Теми“. Таму можете да изберете од неколку бесплатни теми на WordPress за вашите блогови. Или, можеби ќе сакате да пробате полесно прилагодливи теми како зачудувачка колекција од нашите теми за цветови. Можете исто така да одите и на други импресивни теми, како што се Genesis и Rara Theme. Сите овие се лесни за употреба и едноставни за прилагодување, затоа истражете ги колекциите на овие прекрасни теми и потоа изберете и активирајте ја онаа што ја сметате за најдобра за вашиот блог.

Заклучок Па, ќе одите.

Се надевам дека сега сте целосно свесни зошто е подобра идеја да имате само-домаќин на блогот на WordPress и како да започнете сопствен блог на WordPress користејќи лесни услуги како Bluehost. Не само што ви заштедува многу пари, туку исто така ви помага да го заработите вашиот блог на голем начин и да заработите убава за многу малку инвестиции. Да, без оглед на нишанот, каков и да е вашиот блог на WordPress, бизнис, консултант, ресторан, едукација и така натаму, започнувањето на вашиот блог за WordPress на Bluehost е секогаш на врвно ниво.

Па, зошто да не започнете тогаш? Што порано тоа подобро!

Започнете сопствен блог со намалена цена и уживајте во животот на блогирање!

 

Се најдобро!