Обидувајќи се да го подобрите она во што сте лоши, губите време.

Наместо тоа, фокусирајте го целото време и енергија работејќи за да го максимизирате она во што веќе сте добри.

Секој има своја суперсила! 

Тоа е уникатен подарок што можете да го користите за да донесете среќа и да го направите светот подобар. Дозволете ми да ви кажам како да го најдете!

„Ако знаењето е моќ, тогаш учењето е ваша суперсила!”

„Не е важно колку сте паметни, туку како сте паметни“.

Во одреден момент од нашата зрелост, постои момент кога има многу подобро да ги подобрите своите слабости. Ќе добиете многу подобар поврат на инвестицијата со подобрување на нешто во што веќе сте силни.

Постојат работи во кои вие сте супер добри, и се толку природни за вас што станувате светска класа, нели?

Тоа станува она што ќе ве натера, не само да напредувате во кариерата со светска класа, туку и нешто што ќе ви помогне само да идентификувате каде ќе завршите како најуспешни.

Никој не може да биде најдобар во се, така што вашата најдобра шанса да имате влијание е да бидете навистина добри во една работа.

Откако ќе ја идентификувате вашата единствена сила, вашата суперсила, тогаш најдете место каде што вашата сила се цени и каде може да расте. Во основа се обидувате да пронајдете натпревар помеѓу вашиот сет на вештини и средина што е најповолна за да ја направите таа вештина да биде најпрепознатлива и најисплатлива од сите.

„Не сакате да ја оценувате рибата според тоа колку добро се качува на дрво. Ако не сте во вистинската околина, ве оценуваат како риба според тоа колку добро се качувате на дрво, но вие треба да го пронајдете својот океан “.

Тоа е 100 проценти најважното нешто – кога не само што ја имате таа вештина во која сте добри, туку и треба да ја усогласите со околината.