Вовед: WordPress Теми

Ако започнете веб-страница самостојно или ажурирате стара, не заборавајте да го пронајдете она што совршено ви одговара. Инаку, како поинаку можете да ги означите сите полиња во вашиот список за проверка? За среќа, WordPress обезбедува сè што ви треба.

Потоа изберете градители на страници на WP. Барате решенија сè-во-едно? Темите за WordPress, подготвени за употреба, се вистинската опција за вас. Постојат дури и наменети предмети, како оние за кои ќе разговараме – бесплатни теми на WordPress.

Женствени – има карактеристики за кои традиционално се смета дека се типични или погодни за жена.

Во модерниот веб дизајн, фотографиите значат многу. Тие се првите работи што корисниците ги гледаат на страниците откако ќе ја проследат врската. Сликите се исто така ефективни кога ги отсликуваат луѓето. Поради оваа причина, се препорачува да се претстават облеки на вистински модели, а не на закачалка.

При изборот на слики, имајте ја во предвид вашата целна публика. Вашите потенцијални клиенти сакаат да видат некој сличен на нив.

Запомнете, дека не е најдобрата идеја да рекламирате крема за анти-стареење на кожата, на која се прикажани слики од многу млади девојки, нели?

Што ако вашите фотографии не прикажуваат луѓе? Па, помислете на трендовите. Денес, главните трендови се различни видови на анимација, слики што покажуваат позитивно тело, патувања и удобност.

Фонтови во WordPress Темите 

Тип на фонт може да каже многу за својата публика. Најважните детали се закосени букви, дебелина и декоративни елементи. Повеќето луѓе ги доживуваат калиграфските фонтови со различни кривини и кривини како женски. Ова исто така вклучува фонтови со курзиви и скрипти. Според овој стереотип, фонтовите што изгледаат лесни и чисти се посоодветни за женската публика. 

Кога гледаме образец, веднаш воспоставуваме некои асоцијации во нашиот ум. Некои шаблони изгледаат брутално и жестоко, лачат со сила и агресија. Некои шаблони изгледаат како да носат мирис, да се лесни, софистицирани и нежни. Постојат и шаблони кои не би се однесувале на ниту една од претходно споменатите групи, бидејќи тие одговараат на обете (спортски шаблони, на пример). Ова се случува со причина. Во зависност од целната публика, идната веб-страница ги вклучува своите карактеристики засновани врз нејзината очекувана публика. За мажите, веб-страниците се создадени силни и моќни, додека за блоговите на жените се создадени, искрено, од женска гледна точка (повеќето пати, на добар начин). Значи, постојат 3 групи на шаблони: машки, женски и унисекс. 

Се вртиме кон основната точка на овој напис, на што обично да внимаваме додека сурфаме по вебот? Дали има некои препознатливи карактеристики во модерниот веб дизајн, што жените ги перципираат различно од мажите?

Слободно споделете го вашето размислување во коментар подолу!

Не е тајна дека жените се поактивни купувачи. Тие гуглаат услуги, одмори и подароци. Денес, многу дами, како и мажи, водат блогови на различни теми. Значи, ако штотуку започнавте да го креирате вашиот блог, онлајн продавница или нешто друго што обезбедува услуги или активности за жени, разумно е да ги проучувате жените како вашата моментална целна публика, и ова важи обратно.

Она што е навистина важно е да не се плеткаме со стереотипите! Затоа, имајте го ова на ум кога барате тема. Пронајдете рамнотежа на нешто модерно, нешто што се рефлектира на вас самите и нешто што ги разгледува резултатите од вашето истражување.

Одлучете која бесплатна тема на WordPress ја исполнува вашата цел и има подобар вкус!

И, не заборавајте дека за било какво прашање сме тука за вас. Само напред!